30 EKİM AKREP BURCUNDA YENİ AY: SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEN…

yeniay

30 Ekim Pazar günü akşam saatlerinde Akrep burcunun 7. derecesinde yeni bir ay doğuyor. Yeni aylar yeni gelişmeleri, hayatımız adına vereceğimiz yeni kararların başlangıcını anlatsa da bu defa söz konusu Akrep burcu olduğu için yeni başlangıçlardan daha çok biten bir şeylerin yerine koyacağımız, bizleri tazeleyen enerjiler söz konusu olabileceği gibi uzun süredir göremediğimiz, anlamakta yetersiz kaldığımız ve bu yüzden de karar almakta zorlandığımız konularda adım atma, başlangıç yapma cesareti bulabileceğimiz enerjileri de barındırıyor.

Akrep burcu yeni ayında mücadele etmemiz gereken, cesur adımlar adımlar atmamız gereken ve çözüm üretmemizin artık gerekli olduğu durumlar gündemimize gelecektir. Yeni ay haritasında İkizler burcu yükseliyor ve yöneticisi Merkür de yeni ay ile kavuşum yapmış durumda. Mantığımız, aklımız, fikrimiz, duygularımız, bilincinde olduğumuz ya da hiç farkında olmadığımız taraflarımızla topyekün; güç isteyen, mücadele isteyen, imkansız gibi görünen şeylerin peşinde olabileceğimizi anlatıyor. Her birimiz doğum haritalarımızda Akrep burcunun bulunduğu alanlarda eskiyen, bize pek de faydası olmayan ya da gözümüzden kaçan ve geride bırakmamız gereken her ne varsa bunu keşfedebilmek, derinlemesine irdeleyebilmek ve bir şeylere son noktayı koyup her şeye sıfırdan başlayabilme cesaretini gösterebilmek durumunda kalabiliriz bu dönemde. İçimizdeki gücü keşfetmek ve bunu kullanmak, neler yapabileceğimizi ve bunları  nereye kadar yapabileceğimizi keşfetme şansımız olacak Akrep yeni ayında.sil-bastan-baslamak-gerek-bazen-01

Bu yeni ayda uç noktaları deneyimleyebiliriz, ya hep ya hiç diyebileceğimiz olaylara şahit olabiliriz. Maddi veya manevi anlamda yaşanabilecek krizlerden sonra çıkış noktasına ulaşabileceğimiz başlangıçlar yapabileceğimiz gibi, Uranüs ve Marsın sert kontağı beklenmedik olaylar sonucunda her şeye sil baştan başlayacağımız durumları gündemimize getirebilir.

akrepyeniayi

Yeni ay haritanın beşinci alanında ama altıncı burcunda gerçekleşiyor. Yenileneceğimiz, dönüşüm geçirip yeni başlangıçlara adım atabileceğimiz konular aşk hayatımız, çocuklarımız, spekülasyonlarla elde edilebilecek gelirler (borsa, şans oyunları, kumar vb) yaratıcı faaliyetlerimiz, iş ve çalışma yaşantımız, iş ortamında birlikte olduğumuz kişiler,sağlığımız, evliliğimizdeki ya da ortaklıklarımızdaki gizli saklı kalmış konular olacaktır.

Yeni ayın yöneticisi Mars Oğlak burcunda ve yeni ay haritasında  Akrep burcunun doğal evinde, Uranüs ile sert kontakta. Başkaları ile ortaklaşa sahip olduğumuz değerlerde, paylaştığımız  kaynaklarımızda, ödemelerde, borçlarda ve harcamalarda,vergiler, sigorta primleri, başkalarından alacaklarımız, eşimizin ve ortağımızın kazançları, kredi konuları mücadele etmemizi gerektirecek stresli durumları ortaya çıkabilir ve ardından bunların çözümüne yönelik yeni adımlar  Akrep yeni ayı ile devreye girebilir.

Yeni ay ve dolunaylarda Ay’ı takip ederek yaşanılacak süreci ve sonrasını daha iyi analiz edebiliriz. Yeni ay doğmadan önce Ay ilk açısını Kiron ile 135 derecelik bir açı ile gerçekleştirecek, duygusal gerilimlere karşı savunmasız olabileceğimiz bu açısal görünüm kendimize olan güvensizliğimizi, duygusal tatminsizliğimizi ve içsel huzursuzluğumuzu anlatıyor. Ayın güneş ile kavuşumundan sonra yapacağı ilk açı ise Neptün ile üçgen ; kadersel temaları anlatan Ay düğümleri ile üçgen ve sekstil olacak. Duygusal düzlemde kolay ve derinden etkilenip, konuşulmayan, bilinmeyen ve geleceğimizle ilgili konularda içsel olarak gizemli bir arayış içerisinde olabiliriz. Sevgiye, ilgiye, şefkate, etrafımızdakilerden özen görmeye doyumsuz bir açlık hissedebiliriz zira yalnız kalmak, terk edilmek, maddi ve manevi anlamda desteksiz kalmaktan korkuyoruz her birimiz belki de.

Yeni ay, ay düğümleri ile olumlu görünümde. Kadersel temalara işaret eden bu görünüm geçmişimizden  getirdiğimiz ve geleğimize  doğru yol aldığımız temalardaki belirsizliklerin de yeni ay ile aktifleşebileceğini söyleyebiliriz. Daha önce bu konuda yazdığım makalemi paylaşmak istiyorum, henüz okumamış olanlar için :NE BİÇİM Bİ AKREPSİN ?

Bu yeni ay da ortaya çıkabilecek enerjilerden kimler nasıl etkilenecek diye baktığımda ise özellikle Yengeç, Akrep ve Balık burçlarının ortaya çıkması olası yeni durumlarla baş etme kabiliyeti daha akıcı ve kolay görünmekte. Doğum haritalarında, yine aynı burçların 2 ila 11. derecelerinde gezegenleri olanlar da Yeni ay enerjileri ile daha akıcı  ve uyumlu olabileceklerini söyleyebilirim. Burçlara göre ayrıntılı analizleri  ve ülkemiz açısından Yeni ayın  ifade ettiklerini yine sayfamdan paylaşacağım.

Her birimize,  yeni ayın hayatımızda en çok dönüşüm ihtiyacını hissettiğimiz alanda doğmasını ve güzellikler getirmesini diliyorum. Sevgi ve umutla gökyüzü rehberimiz olsun.

Hülya DEĞER  Dip. ASA

 

 

30 EKİM AKREP BURCUNDA YENİ AY: SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEN…” üzerine 7 yorum

  1. Haritanızda Güneş ve Venüs’ünüz Yengeç burcunda, Uranüs ise Akrep burcunda bulunmakta. Yeni ay sizin haritanızın 12. alanında gerçekleşiyor.Elinizde olmayan nedenlerle gelişen ani durumlarla karşılaşabilirsiniz. Natal Uranüsünüz de burada bulunuyor ve yakın çevre, kardeş ve haberleşme, iletişim alanınızı yönetiyor. Alacağınız bir haberle yolculuk etmek, kardeşlerle ilişkilerde yeni bir takım gelişmeler, eğitimle ilgili tamamlanması gereken durumları hallettikten sonra yeni girişimlerde bulunmak söz konusu olabilir. hayatınızın ipleri sanki sizin elinizde değilmiş gibi bir hisse kapılabilirsiniz. Her şeyden uzak kalıp dinlenmek arzusu duyabilirsiniz. Yeni ayın hayatınıza güzellikler getirmesini diliyorum 🙂

    Beğen

    1. Venüs ve Güneş burcunuz Yengeç. Su ve Toprak grubu burçlarla uyumlusunuz, (Boğa,Başak,Oğlak,Akrep,Balık ve Yengeç burçları ) Ancak ikili özel ilişkilerde daha fazla gösterge incelenir uyum açısından, ayrıntılı analizle bunlar tespit edilebilir 🙂

      Beğen

  2. Geri bildirim: 30 Ekim Akrep Burcu Yeni Ayı Hangi Hayat Alanınızda Doğuyor ? – ASTROLOJİNİN REHBERLİĞİ

Yorum bırakın