7 NİSAN 2016 KOÇ BURCUNDA YENİAY:HEDEFİN VARSA HAREKETE GEÇ !

koç yeniayı

Astrolojik olarak yeniay zamanları yepyeni enerjilerin hayatımıza girmesi, değişim ve süprizleri beraberinde getirmesi ve arzu ettiğimiz değişimleri başlatmak için gerekli motivasyonları sağlaması açısından olumlu olarak karşılanır.

7 Nisan  saat 13.23 de  öncü bir burç olan KOÇ da yaşayacağımız Yeniay, Uranus gezegeninin de eşlik etmesi ile cesaretimizi,kendimize olan güvenimizi,coşku ve hevesimizi arttıracak oldukça etkili bir Yeniay.Kişisel olarak olayları ele alış  şeklimize göre de hem pozitif hem de negatif değişimleri hayatımıza  hiç beklemediğimiz bir anda ,birden bire getirecek kadar da güçlü. Yeniay haritasında büyük ateş üçgeni oluşmakta.Ateş üçgenleri astrolojik olarak insanları geleceğe doğru,ilerideki hedeflerine yönelik harekete geçiricidir.Ancak hava elementinde hiçbir gezegenin olmayışı kendimize hak gördüğümüz cesaret ve ataklığı başkalarına hak görmekte zorlanacağımıza,iletişim kurarken ukala olabileceğimize,küstah ve hatta bencilliğe varan bir özgüvenle saldırgan davranışlar sergileyebileceğimize dikkat çekiyor.

Ay ın Pluton ile yaptığı kare açı bizlerin atmosferdeki olumsuz duyguları adeta bir sünger gibi kendimize çekeceğimizi,adeta gömdüğümüz,yüzleşmekten korktuğumuz, bizi yaralayan duygularımızı  bir anda yüzeye çıkartacak gibi görünüyor.Yaşanan terör olayları,çocuklara yönelik tecavüz haberleri,kadınların yaşadığı taciz ve istismarlar aynı toplum içinde yaşayan  her birimizi derinden etkiledi ve kolektif bilinçaltından tüm bu olumsuz duygular bizleri etkisi altına aldı.Tutulma anında Uranus gezegeni ile kavuşan ay işte tüm bu olumsuz  duygulardan özgürleşme isteğimizi , yaralarımızı iyileştirmek için çare bulma güdümüzü doruğa ulaştıracak.Her birimiz kendimize yeni bir çıkış yolu için cesaret ve özgüven arayışında olacağız.Yeniaya olumlu açı yapan SATURN gezegeni ise bu isteklerimizi gerçekleştirmekte bize destek olacak.Ancak retro oluşu bize davranışlarımızda sözlerimizde ve eylemlerimizde tedbiri elden bırakmamızı söylüyor.

Retro Satürn “ eğer tedbirli eylem içerisindeysen ve gerçekten karalıysan,bir amacın varsa  seni desteklerim” diyor ama bize asıl cesareti ve harekete geçme güdüsünü verecek olan Mars gezegeninin enerjisi. Mars ise şu aralar Yay burcunda ve davranışlarda cesur, fanatik, açıktan eylemlerini ifade eden ,atılgan ,devamlı kazanma isteği içinde olmak  gibi enerjileri barındırıyor.

Yay burcundaki Marsın dispozitörü Jüpiter hem retro hem de güçlü ifade bulamadığı bir burçta. Bu durumda gökyüzü bize şu mesajı veriyor; ”hedefin,amacın,yapmak istediğin somut bir planın yoksa harekete geçsen bile, enerjini boşuna harcamış olursun. Hedefine odaklanırken enerjini farklı ve önemsiz bir sürü farklı şeylere harcayarak ,ana hedefinden sapabilirsin,gerçekten bir planın varsa kararlı ol ve durma harekete geç ! ”

Yeniayın hepimize ihtiyacımız olan değişimi gerçekleştirmeye yetecek kadar cesaret, son zamanlarda yaşadığımız tüm olumsuzluklardan sıyrılıp  bir nebze nefes almamıza yardım edecek kadar mutluluk ve evrenin her gün yeni mucizelere gebe olduğunu anlamamıza yardımcı olacak farkındalıklı  bir bakış açısı getirmesini diliyorum.

Sevgi ve mutlulukla,

HÜLYA DEĞER   dip.ASA 2016

Yorum bırakın