YARALIYIM…YARALISIN…YARALI…

yaralısın

Yaşamımızda derinden hissettiğimiz, ne yaparsak yapalım bir türlü iyileştiremediğimiz yaralarımız vardır çoğumuzun. Kendimize bir türlü deva bulamadığımız bu yara ile yaşamaya alışkın olan bizler ne ilginç ki başkalarına aynı konuda yol gösterir, fikir verir ya da yardımlarımızla o kişinin şifalanmasına da yardım edebiliriz.Bir anne düşünün mesela, yıllarca okumuş,eğitim görmüş ve öğretmen olmuş, bir sürü başarılı öğrenci yetiştirerek onların hayatında ışık olmuş; ama iş kendi çocuklarının eğitimine gelince ise başka öğrencilerin hayatlarında yarattığı fark ve gelişimi kendi çocuğunda sağlayamamış.Üstelik de bunun farkında ve elinden gelen çabayı da gösteriyor ama bi türlü istediği başarıyı kendi çocuklarında sağlayamıyor.Umutsuzca bu konuda çaba göstermeye de devam ediyor…Zor bir durum olmalı gerçekten…

Kendinizde hayata dair bir konuda bir yardımınız dokunmayan  ama başkalarının o konudaki sıkıntılarını rahatlıkla iyileştirebildiğiniz, yardımlarınızla o insanlara şifa verdiğiniz her türlü durumu bir gözünüzün önüne getirmeye çalışın, eminim her birimiz bir şeyler bulacağız bu alanda… Kısacası kendi söküğünüzü dikemediğimiz ama başkaları için iyi bir terzi olduğumuz durumları bi hatırlayayın bakalım neler bulacaksınız….

Bu bahsettiğim durumu ve hayatımızdaki yansımalarını  astrolojik olarak doğum haritalarımızdan rahatlıkla bulabiliriz.Belki de kendi kişisel ilerlememiz,farkındalık kazanmamız, içsel olarak nedenleri keşfetmemiz açısından oldukça anlamlı olacaktır bunu yapmamız. Bu durumun doğum haritalarımızdaki izlerini sürmek için bakmamız  gereken CHİRON dediğimiz astroidin doğum haritamızda bulunduğu burç, yerleştiği ve yönettiği hayat alanları, diğer gezegenlerle yaptığı açılardır.

chiron-and-key

Chiron’un astrolojik sembolü bir anahtara benzer. Anahtarın kapıyı açmaya yarayan önemli bir araç olduğu düşüncesinden hareketle; haritamızda Chiron’un olduğu yer bir nevi hayatımızın kilit noktasını işaret eder. Anahtarı doğru kapıya yerleştirip, doğru yöne çevirdiğimizde kapının açılması gibi doğum haritalarımızdaki CHİRON u iyi analiz edersek hayatımızda açmakta zorlandığımız kapıları da açabiliriz.

CHİRON’un yörüngesi  fiziksel realitemizi,gerçekliklik ve sorumlulukları temsil eden Satürn ile farkındalık,sıra dışılık, aydınlanma ve özgürlüğü temsil eden Uranüs arasındadır ve bu iki gezegen arasında sanki bir köprü görevi görür.Bir anlamda CHİRON’u, Satürn’den aldığı enerjiyi Uranüs’e taşıyor gibi düşünebiliriz.Bu yerleşimi ile akıl sınırlarının ötesine geçebilme yeteneğimiz ile gelen bir tür aydınlanmaya sebep olabilmekte  ve bu da çoğu zaman baskı, engellenme ve yaralanma ile karşılaşmaktadır.Satürn zamanın efendisidir, karmanın ifadesidir, dünya yaşamında ektiğimizi biçtiren, sorumluluklarımızı hatırlatan, ceza ve ödüle dayalı sistemi ile daima ensemizde olan bir gezegendir.Satürn et ve kemik bedenimiz gibi düşünecek olursak yüksek benliğimiz,ruhumuz bu fizik bedenin içerisinde hapsolmuş gibidir. Uranus’ü ise fiziksel realiteleri yıkarak, kişilerin özgürleşmesinin ifadesi olarak düşünürsek, bu iki sembolizmanın arasında orta yolu bulmamıza yardımcı olacak bir geçişe ihtiyacımız olacaktır.Bedensel gerçeklerimiz, ihtiyaçlarımız ve sorumluluklarımız bir yanda ruhumuzun özgürleşip,bağlayıcı yüklerinden kurtulup yükselme arzusu ise bir yandadır.Bu “iki”yi nasıl “bir ” edeceğiz ? Bunun anahtarı nerededir ? Ani, şok edici, birden bire, hiç hazırlıksız yakalandığımız durumlar Uranüs ile ilgilidir ve insan doğasına göre de korktuğumuz ve zor kabul ettiğimiz bir durumdur bu elbette ki.Bu iki gezegen arasında duran CHİRON ise anahtardır işte. Öldürmeyen yaralarımızın bizi güçlendireceği gerçeğinin sembolüdür. Her birimizin korkuları vardır, kimini açıktan hissederiz ama öyle korkularımız vardır ki başımıza gelene kadar bu korkumuzun farkında bile değilizdir ve bu yüzden kaçmayız, önlem almayız çünkü bu korku sadece bilinç altımızdadır. Aynı yaraya sahip olan kişiyi de fark ettiğimiz an şimşek hızıyla o kişiye çekilip, ona yardım etmek için her şeyi yapabiliriz. Aslında gerçekte olan onlara şifa olurken kendi yaralarımızı sarmaya çalışıyor olduğumuzdur. Ruhumuzun özgürleşmesini sağlayacak bu yaralar, bir başkasına şifa olurken kendi şifamızı da sağlar, ruhumuzu özgür kılar. Farkında olursak eğer adım atama isteği ve cesareti gösterebiliriz sorunlarımız karşısında, öyle değil mi ? Maddesel alandan ruhsal alana geçiş kapısının anahtarıdır CHİRON bu anlamda.

chiron-wound

Mitolojide ” yaralı şifacı “olarak bilinen CHİRON, kendi oku ile yanlışlıkla yaralanmış ve kendi yarasına merhem olmaya çalışırken diğer kişilere şifa vermiş olan yarı insan yarı at olan bir mahluktur.

Yörüngesi düzgün olmadığı için bazı burçlarda daha az ve bazı burçlarda daha uzun kalır, Zodyak etrafındaki tüm burçları dolaşma süresi ise yaklaşık 50 yıl kadardır. 10 Şubat 2011 yılında Balık burcuna giren CHİRON, 2018 yılına dek burada kalacak. Bu süreçte her birimiz fedakarlığı, merhamet ve hoşgörüyü, paylaşmayı, manevi  değerlerimizin hayatımızdaki değerini ve önemini, bizleri yaratan sonsuz ve sınırsız güçle BİR olmayı deneyimledik ve deneyimlemeye de devam ediyoruz. Yaralar da aldık ve almaya devam ediyoruz bu süreçte ama eğer farkındalığı yüksek bireylersek aynı zamanda da merhem olmayı başardık çoğu yaramıza da.

CHİRON’un doğum haritamızda bulunduğu alan, hayatta hangi konulardan sınavlara gireceğimizi ve hayatımızdaki kişileri hangi hayat alanında şifalandırarak yaramızı iyileştirmeye çalıştığımızı gösterir. Doğum haritalarımızdaki yerleşim yerine göre CHİRON etkilerini merak edenler için çok kısa şöyle özetleyebilirim :

CHİRON doğum haritanda 1. alandaysa :

Kendini ortaya koymak konusunda müthiş istekli ve kural, engel tanımaz bir düşünce yapısına sahip olmana rağmen bu konuda engellerle karşılaşabilirsin. Kimin ne düşündüğüne bakmaksızın fikirlerini ortaya koyarsın ama çevreden de bu konuda tepki ya da eleştiri alabilirsin. Bir süre sonra bu durum tekrarlanıp durunca kendi kişiliğinde bir sorun olduğunu düşünüp bir takım yaralar alabilirsin. Bedensel özelliklerin ile ilgili bir memnuniyetsizlik, belki de doğum anında yaşanan bir takım sorunlar, kendini cesaretle ortaya koymak istemene rağmen engellerle karşılaşman, kişiliğini tam olarak yansıtamadığını düşünmen yaralanmanın sebebi olabilir. Ders verici acı tecrübelerle karşılaştıkça da kendi sınırlarının neler olduğunu keşfedeceksin. Hem kendin için hem de başkaları için iyileştirici, tedavi edici ve yenileyici davranışlar sergileme potansiyeline sahipsin.

CHİRON doğum haritanda 2. alandaysa :

Maddi kayıpların, sahip olduğun maddi ve manevi değerleri kaybetme korkun seni zorlayabilir.Ya sahip olduklarına sıkı sıkıya bağlanır ya da sahip olduklarını kaybetme korkusu yüzünden hiç bir şeye bağlanmazsın. Hayat yolculuğunda kendini değersiz hissettirecek olaylar yaşaman bir süre sonra seni bu konularda uzman biri haline getirecektir.Maddi değerlerin sadece birer “araç” olduğunu idrak etmen sonucunda bu konuda müthiş açılımlar yaşayabilirsin. Her anlamda yardımsever biri olabilirsin. Düşünce, anlayış ve idrakinin genişlemesi ile birlikte kendinde “yeni değerler” oluşturup, ruhunu özgürleştirebilme potansiyeli taşımaktasın.

CHİRON doğum haritanda 3. alandaysa :

Kendini ifade etme, iletişim kurma, tam olarak karşı tarafa kendini anlatma konularında problemlerle karşılaşabilirsin. Kardeşlerinle ilgili yaralar da almış olabilirsin. Ya da çok istemene rağmen bir kardeşin olmamış da olabilir. Kendini ifade etme etme konusu sende bir saplantı halini almış olabilir. Ancak müthiş kafan çalışır, çok hızlı düşünür ve hızlı konuşursun. İletişime daima açıksın. Duygularını arka plana atıp hep mantığınla hareket etmen ise zorlanmalar getirebilir.Bir süre sonra kendi limitlerini fark etmen, duygularınla olan iletişimini güçlendirmen sonucunda da hem kendine hem de başkalarına fikirlerinle, onları geliştirici şekilde düşünce yapısını öğretmenle kendin de şifa bulacaksın.İletişim kurmak ve fikirsel alış veriş içerisinde olmak senin için anahtar bir rolde.

CHİRON doğum haritanda 4. alandaysa :

Yaralanmalarının geçmişi ailenle, anne ya da babanla ilgili olabilir. Duygusal olarak güven duygusunu tam olarak sağlayamamış olabilirsin. Ya onlardan ayrı kalman ya da “fiziksel olarak var ama duygusal olarak yok” oluşları seni güvenceden uzak bırakmış olabilir.Kendini bir yere ait hissetmekte zorlanmalar yaşayabilirsin, yuva kurmak sana zor gelebilir bu yüzden. Kurduğun yuvada ise hep bir şeyler eksik kalmış gibi hissedebilirsin. Ancak şu da bir gerçek ki tüm insanları seven, duygusal olarak yakın hisseden bir yapın vardır. Güçlü dostluk, sevgi, aile bağları hissedersin içinde çok güçlü bir şekilde. Aile senin için çok kutsal bir yapıdır ve çok önem verirsin aile birliği içerisinde yaşamaya.

CHİRON doğum haritasında 5. alandaysa :

Sonsuz bir yaratıcılıkla donatılmışsındır ve bunu her alanda da ortaya koymak istersin ancak bu konuda atacağın adımların engellenmesi seni bir süre sonra pes ettirip bir köşeye çekilmene neden olabilir. Hayattan çok zevk almak, gezmek, tozmak, eğlenmek istersin, aşık olup bunun keyfini sürmek istersin ama bu konuda da bir çok sınırlandırmalarla karşılaşabilirsin. Derin izler bırakan aşk acıları olabileceği gibi, yaratıcılık gerektiren konularda başarısızlık, hayattan zevk almayı engelleyen durumlar yaşama ihtimalin de var. Çocuklardan çok hoşlanmana rağmen ya çocuk sahibi olmakta sorun çıkabilir önüne ya da çocuğun olur bu defa onların sorunları ile uğraşmak zorunda kalabilirsin. Bu konularda yaşadığın kısır döngüden seni çıkaracak şey aslında doğuştan getirdiğin her canlıyı sevme yeteneğin ve müthiş yaratıcılığın. Çocukların, gençlerin sorunlarına çareler buldukça, aşk acısı yaşayan dostlarının yaralarını sardıkça, dış dünyada aradığın eğlenceyi ve coşkuyu bir parça da iç dünyada arayıp buldukça, maddi dünyada aradığın aşkı manevi dünyanda da bulmaya başladıkça hem kendine hem de başkalarına şifa olacaksın.

CHİRON doğum haritanda 6. alandaysa :

Bilinç altında müthiş bir mükemmelliyetçilik duygusu taşıyor olabilirsin. Başkalarına hizmet etmekten hoşlanırsın, iyi ilişkiler içerisinde olmak, dostluk kurmak ve bunu özellikle iş ve çalışma konularında hayata geçirmek istersin ama bazı zamanlarda nedenini anlamakta zorlandığın durumlar yaşayabilirsin. Günlük rutin işlerinde, çalışma koşullarında engeller, astın konumundaki kişilerden gelen zararlar senin bu konularda yüzleşmeler yaşamanı gerektirebilir. İş hayatında bedenine çok fazla yüklenmen sonucunda yara alabilirsin. Hastalık hastası dediğimiz, kendi bedeni ile kurduğu sağlık ilişkisini abartan kişilerin haritalarında genelde Chiron 6. alana ya da Başak burcun yerleşmiş olabiliyor. Mantıklı şeyleri kabul etmene rağmen bunları uygulama konusunda başarılı olamayabilirsin. Başkalarına vereceğin alternatif sağlık önerileri ile mesela bitkisel tedaviler, masaj, akupuntur gibi holistik tıp yaklaşımları ile yardımcı olabilirsin. Bu konularda uzman bile olabilecek kadar bilgiye sahip olabilirsin bir süre sonra.

CHİRON doğum haritanda 7. alandaysa :

İnsanlarla, özellikle partnerinle iyi ilişkiler içerisinde olmak, sağlıklı ilişkiler kurmak istiyorsun.Hayat ise sanki bu alanlarla seni bekleterek, önüne sorunlar çıkartarak sınıyor gibi. İlişkiler ya da evlilikle ilgili yaralanmalar, evlilik ya da her türlü ilişkide dengeyi bulmakla ilgili sorunlar, bilinç altına yerleşmiş korkularının evlilik konusuna yansıması ile ya evlilikten tamamen uzaklaşma ya da evliliklerde aniden kopuşlar yaşama gibi durumlar söz konusu olabilir. Sevgi ile her türlü sorunun çözüleceğini o kadar iyi biliyorsun ki bu konuda başkalarına harika çözümler üretirken aynı zamanda kendi hatalarını ya da eksikliklerini de yakalama şansına sahipsin. Bu konuda öyle ustalaşabilirsin ki bir süre sonra iyi bir evlilik terapisti bile olabilirsin.

CHİRON doğum haritanda 8. alandaysa :

Çok küçük yaşlarda ölümcül bir hastalık yaşaman ya da ölümle burun buruna gelme gibi bir deneyim sonucu ya da sevdiklerinin bu tarz durumlarını görmen sonucu ruhunun derinliklerinde ” ölüm korkusu ” taşıyor olabilirsin. Derin dönüştürücü deneyimler yaşamış da olabilirsin senin için ölüm- kalım meselesi olabilen. Kaybetme korkusu seni maddi yönden bağımlı hale getirmiş de olabilir. Sende derin izler bırakan maddi zorluklar, borçlar, miras ve nafaka konuları ile uğraşmak zorunda kalabilirsin. Aslında müthiş hislerin vardır bu konularda ve sanki yaşanacakları önceden hissedebilirsin. Bir yanın acı çekmekten korkarken bir yanın ise acı çeken insanları keskin bir şekilde kendine çeker. Müthiş enerjin ve güçlü tutkularınla başka insanların yaralarını sarmada gerçek bir şifacı olabilirsin. Onların küllerinden birer zümrüt-ü Anka kuşu  çıkarmalarına yardımcı olurken kendi yaralarını da böylece onarabileceksin. Başkalarının maddi kaynaklarını kullanma konusunda denemelerin ve sonucunda elde ettiğin tecrübelerle iyi bir yatırım uzmanı olabilecek deneyim ve birikime sahip olabilirsin.

CHİRON doğum haritanda 9. alandaysa :

Soyut konuları kavramak, güçlü inançlar oluşturmak, yaşam hakkında derin düşünebilmek, hayatın gerçek anlamını bulma konusunda içgüdüsel bir eğilim hissedebiliyor olmalısın. Ne zaman ki bu konularda kendin için bir şeyler yapmak istesen bir takım engellerle karşılaşıyor olabilirsin. Belki de okuduklarını, öğrendiklerini pratik hayatta gerçeğe dönüştürme konusunda sorun yaşıyorsun, belki de ufkunu açacak yüksek bir eğitim alma konusunda bir engelle karşılaştın, üniversite okuyamadın mesela ya da yarım bıraktın eğitimini. İnançla ilgili konular sende takıntı halini de almış olabilir. Ya bu konuları fanatikçe savunur ya da tamamen inançsız kalarak kendini bu konularda sorunlarla boğuşurken bulabilirsin. Unutma ki doğuştan güçlü inançların var ve bunları sorgulamak üzere baskı hissediyorsun; sadece abartıdan, kendi görüşlerinin doğru olduğu konusunda ısrar etmekten vazgeçmeyi denediğinde göreceksin ki bu sorunların da hafiflemiş. Derin düşünebilme yeteneğin sayesinde yakın çevrene yüksek öğrenim, dini ve ilahi konular, yeni ufuklara yelken açabilecek  yurt dışı seyahatleri konusunda ilham verici  olabilirsin.

CHİRON doğum haritasında 10. alandaysa :

Ebeveynlerinden her hangi birinin belki de annenin yüksek beklentileri sonucu bilinç altının derinliklerine yerleşmiş başarısızlık ya da yetersizlik korkusu, seni iş ve kariyer alanlarında etkiliyor olabilir. Saplantılı bir şekilde toplum önündeki duruşun ve mesleğinle ilgili konularda  başarılı bir görüntü sergilemek istersin. Bu alanda engellemeler, kariyer ya da meslek konularında aldığın yaralanmalar belki de istediğin hedefe ulaşma konusunda seni zorlayacak. Ulaşamayacağın yüksek hedefler koyarak da kendi kendini sabote ediyor olabilirsin. Aslında içten içe ebeveynlerinden hep bir onay alma isteği duyman seni huzursuz kılıyor da olabilir. Zaman içerisinde bu konularda kendi limitlerinle, içsel gerçeklerinle yüzleşmelerin sonucunda tam bir uzman olabilirsin. Hem kendine hem de başkalarına kariyer ve iş hedefleri konusunda yardımcı olabilme kapasitesine sahipsin. Seçtiğin alan ne olursa olsun bir süre sonra elde ettiğin başarıları ve başarısızlıkların sonucu edindiğin tecrübeleri insanlığın da hizmetine sunmak için yardımcı olabilirsin.

CHİRON doğum haritasında 11. alandaysa :

Umutların, ideallerin ve hayattan iyi şeyler vermesine dair beklentilerin son derece güçlüdür. Gerçek dostluğu aramak ve bulmak senin için önemlidir. Bu konularda ise ne yazık ki zaman zaman yüzleşmeler yaşama ihtimalin de var. Umutların ya da hayallerin bir sebepten yıkılmış ve bu durum seni yaralamış olabilir. Derin ve kalıcı arkadaşlıklar kurmak isterken belki de onlardan zarar görmüş, kazık yemiş olabilirsin ve bu durum da seni kırmış, incitmiş olabilir. Belki de nerede problemli, zarar verici  kişi var onları arkadaş olarak kendine çekiyor olabilirsin. Her ne olursa olsun bu konularda yaşadığın belki seni sosyal çevreden uzaklaştırmış olabilir fakat toplumun sorunlarına karşı son derece duyarlı, sıra dışı fikirlerinle problemlere akılcı çözümler getirebilme, içinde yaşadığın toplumun sistemini, gerçeklerini çözebilme yetenekleri ile donatılmış durumdasın. Yaşadığın hayatı keşfetmek üzere yola çıkmış bir kişisin ve bir süre sonra sıra dışı, kışkırtıcı ve ilginç fikirlerinle insanların farklı düşünce yapıları geliştirmelerine, olayları farklı yönlerde ele alıp sıra dışı bir şekilde çözmelerine yardımcı olmak konusunda müthiş yeteneklerin olduğunu keşfedeceksin.

CHİRON doğum haritanda 12. alandaysa :

Ruhsal olarak öylesine hassas bir yaradılışa sahipsin ki fakirlere, hastalara, yaşlı ya da kimsesiz çocuklara yardım ederek, bir anlamda içsel olarak hissettiğin fiziksel ya da duygusal engellenmelerin yarattığı yaralarını da sarıyor gibisin adeta. Zaman içerisinde kontrolün dışında gelişen  kayıpların seni herkesten daha merhametli ve hassas yapmış olabilir. Yaşam şartlarını kısıtlayan, seni adeta bulunduğun ortama hapseden kronik hastalıklar yaşamış da olabilirsin. Ruhsal sorunların olmuş ve bunun sonucu değersizlik hissine kapılmış olabilirsin. Her ne ise yaşadıkların, bunlardan elde ettiğin birikimlerini bir başka yaralı yüreğe dokunarak şifalandırabilme yeteneğine sahipsin. Bir yaşlıya yardımcı olmak, öksüz ya da yetim bir bebeği şefkatle bağrına başmak, zor durumdaki birine yardım etmekle aslında kendindeki yarayı şifalandırıyorsun.

Doğum haritalarımızda CHİRON’ un yerleştiği evleri inceleyerek hangi konularda sınavlarımızın olduğunu ve hayatına dokunduğumuz kişileri hangi hayat alanlarında şifalandırarak kendimize de bir anlamda derman bulduğumuzu kısaca görmüş olduk. Yazımın ikinci bölümünde ise CHİRON’un bulunduğu burca bakarak hangi temada nasıl ve ne şekilde bunu yapmaya çalıştığımızı anlatacağım. Ayrıca CHİRON açılarını da inceleyerek, bize bu süreçte hangi temaların yardım edeceğini, hangi temaların önümüzde engel olabileceğini de anlatmak istiyorum. Bütün bunlar da bir sonraki yazımızın konusu olsun.

Bu konuda sormak istedikleriniz olursa ya da doğum haritanızda CHİRON hangi evde ve hangi burçta yerleşmiş diye merak ederseniz astrolojirehber@gmail.com adresine yazabilirsiniz. Astrolojik danışmanlık hizmeti alarak potansiyellerinize astrolojinin penceresinden bakmak isterseniz aşağıdaki formu doldurarak bana yollayabilirsiniz ..

Bir sonraki CHİRON yazısında buluşuncaya kadar sevgi ve umutla kalın, yazımı NİYAZ-İ MISRİ ‘nin tam da anlatmak istediğim temaları özetleyen şu dizeleri ile sonlandırmak istiyorum :

Dermân arardım derdime derdim bana dermân imiş,

Delil sorardım aslıma aslım bana delilmiş.

Sağ ve solumu gözler idim dost yüzünü görmek için,

Ben dışarıda arar idim ol cân içinde cân imiş.

Öyle sanırdım ayriyem dost başkadır ben başkayım,

Benden görüp işiteni bildim ki ol cânân imiş.

 

Sevgi ve ışıkla, gökyüzü rehberimiz olsun…..

Hülya DEĞER  dip.ASA

 

 

YARALIYIM…YARALISIN…YARALI…” üzerine 7 yorum

  1. Gülay

    Sevgili Hulya hanım,benim chironum 3 evde ve balikda .Şubat 2011 de balığa geçince 18 subat da canım annemi kollarında kaybettim.20 mart da babamı arkasından toprağa verdim.Hayat beni acımasızca sarstı ve hala sarsıyor.2013 temmuz da eşimi kaybettim.Yanımda sandıkların birden yok oldular,kardeşim de dahil.😳Bu arada pluto 1 de oglakta uranüs 4 evdeydi..sEvgi ve saygiyla

    Beğen

    1. Başınız sağ olsun Gülay hanım,kayıplarınız için Allah’tan rahmet diliyorum.Yazımda CHİRON un sadece haritamızdaki yerleştiği evlere göre anlamlarını yazdım.Bulunduğu burç ve diğer gezegenlerle yaptığı açılar da en az yerleşimi kadar önemlidir ve detaylı inceleme gerektirir.Balık burcunda bulunan Chiron sizdeki sonsuz şefkat ve merhameti, affediciliği ve teslimiyet duygunuzun güçlü olduğunu anlatır.Elinizde olmayan, kontrolünüzün dışında gelişen kayıplarınız bu özelliklerinizi daha da arttırmış olmalı…Sevgiyle kucaklıyorum sizi….

      Beğen

  2. Geri bildirim: KİMİM BEN? NE İSTİYORUM? KİRON KOÇ BURCUNDA 18 NİSAN 2018- 14 NİSAN 2027 – ASTROLOJİNİN REHBERLİĞİ

  3. İrem

    Merhabalar 🙂 size ufak bir sorum olacak, chironu terazi 6. Ev olan bir kişi olarak, güneşim ve Merkür’üm de terazi ve 6. Evde. Sizce psikoloji alanında eğitim olmak için iyi konumlar mıdır? Cevap verirseniz çok sevinirim, teşekkürler şimdiden :’)

    Beğen

  4. Geri bildirim: 1 EKİM KOÇ BURCUNDA DOLUNAY: ÖFKEN KÖR ETMESİN SENİ SAKIN – ASTROLOJİNİN REHBERLİĞİ

  5. Geri bildirim: 20 Şubat 2024 Koç Burcunda Kuzey Ay Düğümü ve KİRON Kavuşumu : Yüzleşme Cesareti – HÜLYA DEĞER

  6. Geri bildirim: 8 Nisan 2024 Koç Burcunda Güneş Tutulması : CESARET MESELESİ – HÜLYA DEĞER

Yorum bırakın