9 KASIM-19 ARALIK MARS KOVA BURCUNDA, PEKİ BENİM BURCUM NASIL ETKİLENİYOR ?

marskova

Kova burcunda bulunan Mars gezegeni defalarca denediğimiz ama bir sonuç almakta zorlandığımız konularda alternatif yollar denemek adına bizlere gereken enerjiyi, cesareti ve dayanaklılığı verecektir.Özgürlüğümüzün engellendiğini düşündüğümüz durumlarda, haksızlıklara maruz kaldığımız durumlarda, etrafımızdaki canlılara ve tüm insanlığa karşı vicdan sızlatan durumlara tanık olduğumuzda Mars Kova enerjisi baş kaldıracaktır. Bu yazımdan MARS KOVADA :Cesur İnsan Özgürdür. (L.A. Seneca) genel olarak bu süreçte oluşabilecek enerjileri okuyabilirsiniz.

Yükselen burcunuz başta olmak üzere Güneş burcunuzu da dikkate alarak okumanızı tavsiye ederek, burcunuza göre etkilerini de şöyle açıklayabilirim:

kocburcu

Mars sizin 11. alanınızdan transit edecek. Hedeflere ulaşmak, arkadaşlarınız ve parçası olduğunuz gruplarla ortak amaçlarınızı gerçekleştirme zamanları diyebilirim sizler için. Kişisel çalışmalardan çok gurup faaliyetlerinin yoğunlaşacağı, diğer insanlarla beraber çok çalışarak, sıra dışı fikirler üreterek arzu ettiğiniz noktalara gelebilirsiniz. Mars’ın sizin yönetici gezegeniniz olması nedeni ile bu transit altında başkaları ile çalışmak, kendi bireyselliğinizi ikinci plana alarak davranmak size bir parça zor gelse de bireysel çıkarlarınız ile gurupların çıkarı arasında bir denge bulmakta zorlanmayacaksınız sadece burcunuzda bulunan transit Uranüs ile Mars arasındaki açısal görünümün sizde yaratacağı tez canlılığı ve sabırsızlığı denegelemeye dikkat edin ve hızlanan, sık sık değişebilecek düşünce yapınızı kontrol etmeye çalışın zira bu durum size güvenilmez, sağı solu belli olmaz bir imaj da verebilir guruplar içerisindeki faaliyetlerinizde.Hayalleriniz ve idealleriniz için aktif eyleme geçeceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz.

bogaburcu

9 Kasım- 19 aralık tarihleri arasında en çok enerji harcayacağınız alanlar kariyeriniz, işiniz ve mesleğinizi ilgilendiren konular, hedefleriniz ve bu uğurdaki ortaya koyacağınız eylemler olacaktır. Başarı hırsınız artabilir, mesleki anlamda yükselme isteği içerisinde olabilirsiniz.Yeni bir işe başlamak, terfi etmek, iş ortamınızda pozisyon değiştirmek istiyorsanız bu anlamda mücadelelere hazır olmalısınız. Bu konularda tıkandığınızı, ilerleyemediğinizi düşünüyorsanız eğer, şu ana kadar izlediğiniz yöntemlerin dışında farklı alternatiflere yönelmeniz istediğiniz sonuca ulaşmanız açısından size yardımcı olacaktır. İş koşullarınızda belli kurallara uymak zorunluluğunuz varsa geçimsizlik, hemen kavgaya hazır olma, isyan etme gibi durumlar söz konusu olabilir. Hatta ani bir kararla işten ayrılmanız bile söz konusu olabileceği gibi işten el de çektirilebilirsiniz. Bu nedenle fevri davranışlardan, ani ve sıra dışı eylemlerden uzak kalmalı, gerekli gereksiz tartışmalardan, iddialaşmalardan ve ilişkilerde tansiyonu yükseltmekten özellikle kaçınmalısınız.

ikizlerburcu

Mars sizin 9. alanınızdan transit edecek. Bu süreçte akıl ve zeka gerektiren konularda eyleme geçmek sizin için zor olmayacaktır. Önemli olduğuna inandığınız, doğru bildiğiniz, gerekli gördüğünüz düşünce ve fikirlerinizi eyleme dökmekte ve cesurca ortaya koymakta zorlanmayacaksınız. İnsanları eylemlerinizle etkileme potansiyeliniz olabilir ama bunu yaparken uzlaşmadan ve nezaketten uzak kalmamaya dikkat etmelisiniz. Yurt dışı bağlantılı işlerinizde, mahkeme sürecinde olan konularınız varsa bu alanda, yüksek öğrenim çağındaysanız eğitiminizle ilgili konularda, evliyseniz eşinizin kardeşleri ve akrabaları ile ilgili konularda, torunu olan İkizler burcu mensupları varsa torunları ile ilgili gelişmelere efor harcayacakları, olumlu olarak eylemde bulunabilecekleri bir dönem yaşayabilirler.Yüksek eğitimini yarım bırakmış bazı İkizler burcu mensupları ani bir kararla yeniden yarım kalan eğitimlerine başlayabilirler.

yengecburcu

Mars’ın transit ettiği alan sizin ortak paylaşımlar, kredi ve borç, miras ve vergi konularını anlatan alanda olacak. Mars’ın bu etkisi, dış koşulların iç dünyanızdaki dengeleri bozması anlamına da gelebilir. Bu beklenmedik masrafların çıkması, unutulan ya da ödenmesi ihmal edilen kredi borcu, vergi ya da sigorta priminin karşınıza çıkması şeklinde  de olabilir. Bu dönem finansal anlamda başkalarından alacaklarınızı toplamakta zorlanabilirsiniz. Kredi çekmekten, borçlanmaktan uzak durmanız gerekiyor Mars Kova transiti süresince. Bu dönemde tehlikeli durumlarla karşılaşma, düşmanca davranışlara maruz kalma gibi durumlar oluşabilir. Dışsal dünyadaki zorlanmalar içsel olarak ruhsal problemlerde patlama yaratabilir bu açıdan kendinizi rahatlatmak adına ve enerjinizi daha olumlu yönlendirmek ve gereksiz yerlere sarf etmemek adına spor yaparak, doğada vakit geçirerek ve meditasyon yaparak süreci değerlendirebilirsiniz.

aslanburcu

Mars sizin ikili ilişkiler ve evlilik, ortaklık, açık düşmanlar alanından transit etmekte. İkili ve sosyal ilişkilerinizin hareketleneceği bu süreçte başkaları ile çatışmaktan, evli iseniz eşinizle oluşabilecek gerginliklerden uzak kalmaya çalışmalısınız. Şimdiye dek söylemediğiniz sözlerle, yapmadığınız davranışlarla yani alışılan bilinen durumunuzdan farklı sergilediğiniz tavırlarınızla, eş ya da ortağınıza meydan okuyucu davranma riskiniz bulunmakta, buna dikkat etmelisiniz. Bu “hodri meydan” tavrınız daha çok düşmanlar edinmenize yol açar sadece. Eş ya da ortağınızla dengeli ve uyumlu bir birlikteliğiniz varsa, bu süreçte zirve noktayı yakalayabilir, geleceğe dair vizyonlarınızı eyleme dökebilirsiniz. Arada sürtüşme, gerginlik varsa şayet; bu süreç tartışmalara, fikir ayrılıklarına ve agresyona yol açabilir. Danışmanlık aldığınız konularda ( psikolojik, hukuksal vb) enerjinizin yoğunlaşacağı bir dönem olabilir.

basakburcu

Mars sizin günlük hayat rutinlerinizi anlatan alandan transit ediyor olacak.Enerjinizin büyük çoğunluğunu iş ve çalışma ortamınıza yönlendirmeniz mümkün.Yoğun çalışacağınız, projeler üretip eyleme sokacağınız ve iş konularında verimli olmak adına değişik eylem planları oluşturabileceğiniz bir dönem olabilir sizin için. Yapacağınız çalışmalar kendiniz için olabileceği gibi başkalarına hizmet verme yönünde de olabilir.İş yerinizde, iş koşullarınızda şimdiye dek ilerletemediğiniz konular varsa farklı, alternatif yollar deneyebilirsiniz. İş ortamında ortaya çıkabilecek gerginliklerden, gereksiz rekabetten uzak kalmalısınız. Bu alan astrolojik olarak aynı zamanda sağlık alanıdır. İş kazalarından, bulaşıcı hastalıklardan, aşırı çalışma yüzünden zihinsel ve ruhsal problemlerden kendinizi mümkün olduğunca korumaya almanız gerekmekte. Biriken enerjiyi en güzel açık havada yapacağınız yürüyüşlerle dışarı atabilirsiniz. Bu transit etki altında birşeylerinizin kaybolması ya da çalınması gibi tatsız durumlar da oluşabilir bu konuda da dikkatli olmalısınız.

terazi-burcu

Mars Kova burcu enerjisi sizlere iddialı ve cesurca adım atmak yönünde destek olacaktır, özellikle çocuklarınızla ilgili konularda, zevk aldığınız etkinliklerde ve rekabet gerektiren konularda. Kendinize olan güveninizin artacağı, cesur ve kararlı hissedeceğiniz bir transit olabilir sizin için. Enerjinizin yükseldiğini hissedeceksiniz ve bunu da en çok spor, eğlence ve risk içeren konularda atılım yapmak şeklinde kullanabileceksiniz. Eğer spor ile profesyonel anlamda ilgileniyorsanız bu dönem sizin için verimli sonuçlar aldığınız bir süreç olabilir. Rekabet isteğiniz ve iddiacı yapınız yükselebilir. Bu alan astrolojide aşk evidir. Bu açıdan bakacak olursak sürpriz, sıra dışı ve ani bir aşk kapıyı çalabilir kalbi boş olan Terazi burçları için.Duygularınız daha ateşli olabilir ve sabırsız olabilirsiniz bu anlamda. Ayrıca bu alan kumar, şans oyunları ve spekülatif yatırımlar konusunu da anlatmaktadır. Sizlere tavsiyen iyi düşünmeden spekülatif yatırım ( borsa mesela ) alanlarında risk almamalı, şans oyunları ve kumar benzeri alışkanlıklardan uzak kalmalısınız zira Mars size kazanç yerine kayıp verebilir.

akrepburcu

Mars Kova burcu transiti süresince enerjinizi en çok ev, aile yuva ve geçmiş yaşam alışkanlıklarınız konusunda kullanabilirsiniz. Ev ve aile ortamınızda hareket artacaktır. Aileniz, anne ve babanız, eviniz için çok fazla çalışmanız, efor sarf etmeniz gerekebilir.Aile içerisinde oluşabilecek çatışmalara neden olmamak adına sakin ve dikkatli davranmanız gerekmekte. Aile içerisinde rekabet yaratan ortamlar oluşabilir, aile içi çekişmeler ve anlaşmazlıklar artabilir. Evinizle alakalı hiç hesapta olmayan harcamalar olabileceği gibi taşınma gibi durumlar da oluşabilir. Evde oluşabilecek marsiyen kazalara ( kesilme, yanma, düşme, çarpma vb) karşı dikkatli olmalısınız. Bu alan astrolojide erken çocukluk dönemimizde edindiğimiz alışkanlıklarımızı da anlatır. Bu açıdan bakacak olursak çocukluktan beri bilinçsizce, bilinç altınızda yer edip belli bir davranış ve alışkanlığa dönüşmüş enerjileriniz ateşlenebilir ve bunun sonucunda uygunsuz, gergin ve tuhaf davranışlar da ortaya koyabilirsiniz. Nedenini bile anlamadan kendinizi bir dizi mücadele ve zorluğun içerisinde bile bulabilirsiniz. Bu nedenle kendinizde anlamlandıramadığınız gerginlik ve tuhaflık hissettiğinizde, ne yaptığınızın farkına varmaya, bu davranışınızın altında yatan nedenleri bulmaya çalışmalısınız.

yayburcu

Yakın çevre sosyal ilişkilerinizde, komşu ve yakın akrabalarınızla olan ilişkilerinizde, kardeşlerinizle olan gündeminizde hareketlenme hissedebilirsiniz bu süreç içerisinde. İlişkilerinizde ve iletişiminizde enerjiniz yükselecektir.Kardeş ve akrabalarınızla olan ilişkilerinizde zaman içerisinde tatsızlıklar oluşmuşsa şimdi onları düzeltmek adına adım atabilirsiniz. Fikir ve düşünceleriniz, inandığınız konulardaki düşüncelerinizi rahatlıkla ifade etme şansınız var sadece baskıcı tutumlardan ve dogmatik inançlardan uzak kalmaya dikkat etmeniz gerekmekte. Mars Kova süreci sizlere arzu ettiğiniz bir eğitim fırsatı getirebileceği gibi kısa mesafeli yolculuklarınızı da arttıracaktır. Yapacağınız sözleşmelerde yanlış anlaşılabilme, dışarıdaki insanlar tarafından garip karşılanabilme riskiniz de var. Evraklarınız ya da imzaladığınız belgelerinizin kayıp ya da çalınma riski de bulunabilir. Aceleci ve tez canlı bir yapıya bürünmeniz de olası. Bu transit etkisini olumlu anlamda kullanmak adına yeni yerler gezmenizi ve görmenizi, yeni insanlarla tanışmanızı ve geleceğe dair yeni vizyonlar oluşturmanızı ve hatta bunu yazmanızı da önerebilirim.

oglakburcu

Mars Kova burcunda iken sizlerin maddi ve manevi kazanımlarınızı anlatan alandan transit ediyor olacak.Değer verdiğiniz yargılarınız, inandığınız değerleriniz adına mücadele etmeniz mümkün. Mali durumunuzda zorlayıcı koşullar yoksa eğer hayatınızda kendinizi iyi hissedersiniz de şayet olumlu koşullar yerini zorlu mücadelelere bıraktıysa yaşamınızda bu süreç sizin için  huzursuzluk, her şeyden çarçabuk sıkılma, anlam veremediğiniz bir iç huzursuzluğu yaşamanıza neden olabilir. Finansal durumunuzda ani dalgalanmalar da söz konusu olabilir. Bazı şeyler sizin değer anlayışınıza ters düşer ve bir anda kendinizi çatışma içerisinde bulabilirsiniz. Mars maddi değerler alanından geçerken genel bir eğilim olarak harcamaları arttırabilir. Hiç hesapta olmayan masraflar çıkartabilir. Bu açıdan yeni masraf alanları açmak yerine bütçenizi kontrol altına almanızı önerebilirim. Her doğum haritası kişinin kendine özel biliyorsunuz, bu nedenle bazı Oğlak burçları da bu transit etki altında para çıkışını yatırım yapmak yönünde de kullanabilirler.

kovaburcu

Hayatınızda hareketin arttığı, aktivitelerin çoğaldığı, enerjinizin gözle görüldüğü bir şekilde yükseldiği bir dönemdesiniz zira hareket, cesaret ve aksiyon gezegeni Mars sizin burcunuzda 9 Kasım- 19 aralık tarihleri aralığında. Fizik ve kişilik olarak kendinizi güçlü ve karşı konulmaz hissetmeniz de mümkün ve bu durum sizin fevri hareketlerinizi arttırabileceği gibi gücünüzü özellikle başkalarına göstermek güdüsünü de arttıracaktır. Bu açıdan eş, arkadaş ve yakın çevre ilişkilerinde kantarın topuzunu kaçırmamaya dikkat etmelisiniz. Doğru bildiğinizi savunmanız güzel ancak kışkırtıcı Mars enerjisi huzursuzluk, sinirsel gerginlik ve acelecilik de verebilir size. Mars enerjisi çabaları ve gayretleri de arttıracağı için enerjinizi çalışma alanınızda ilerleme, kendinizi özgün bir tarzda ortaya koyma, güç ve emek isteyen konularda odaklanma şeklinde ortaya koyacak şekilde değerlendirmeniz olumlu olacaktır. Fiziksel enerjinizin de artacağı bu dönemde spor yapmak, bedensel aktivitelerde bulunmak size iyi gelecektir. Mars sizin birinci evinizden transit ediyor ve bu astrolojide genel bir eğilim olarak kaza riskini, hastalık riskini, kesik, yanık ve kanama gibi durumlara eğilim riski de verir. Bu açıdan ani ve fevri hareketlerden kaçınmalı kaza riskine karşı da maksimum dikkati göstermelisiniz.

balikburcu

Mars Kova burcundayken sizin dışarıdan pek görülmeyecek ancak etkisini içsel olarak hissedeceğiniz bir alandan geçiyor olacak. Bastırılmış duygularınız, geçmiş yaşamlarınızdan beri süregelen halledemediğiniz sorunlarınız, bilinç altınızda uyuyan, bastırdığınız ya da farkında olmadığınız öfkeniz bir anda hareket geçebilir. Hoş görü sahibi değilseniz, kendinize dair olumlu inanışlar içerisinde değilseniz, esneklikten uzak katı bir kişiliğiniz varsa bu süreç sizi içsel olarak huzursuz edecektir.Bilinç altınız hızlı çalışacaktır ancak bu pek olumlu anlamda olmayabilir, daha çok kendi kendinize bir tür içsel savaş başlatabilirsiniz. Bu süreçte bazı şeyler ters gidebilir, kendinizi sanki dışlanmış, her hareketiniz engellenmiş, bir tür zihinsel hapishaneye atılmış gibi hissedebilirsiniz. Canınız bir şey yapmak istemeyebilir, bazı anlarda elinizi kaldıracak gücü bile bulamayabilirsiniz. Aslında olan şey bilinç altınızda bastırdığınız negatif inanç kalıplarınızın aktive olması diyebiliriz. Bu açıdan kendinizi rahatlatmak ve negatif enerjileri boşaltmak adına bir çıkar beklemeksizin sosyal bir kurumda çalışmak, acı çeken birine yardım etmek, destek olmak, gönüllü yardım çalışmalarında bulunmak size iyi gelecektir. Ezilen, horlanan, özgürlüğü kısıtlanmış, sizin kadar şanslı olmayan insanlara yardım etmek size iyi gelecektir bu zaman diliminde. Daha alıngan, çabuk küsen, havadaki negatif enerjiyi sünger gibi emen bir yapıya bürünebilirsiniz. Mars 12. evinizden transit ediyor bu durumda rüyalarınızı da aktive edecektir. Bir rüya günlüğü tutmanızı önerebilirim size. Ayrıca bu dönemde hırsızlık olayları ile karşılaşmanız, para ya da değerli bir eşyanızı kaybetmeniz, size düşmanlık eden birini fark etmeniz de söz konusu olabilir.

Yukarıdaki yorumların genel olarak Mars Kova burcundan geçerken diğer burçlarla, Güneş burcu bazındaki görünümleri esas alınarak yapıldığını dikkate almanızı öneriyorum zira her doğum haritası kendisine özel etkiler açığa çıkartacaktır.Burada okuduktan sonra Güneş burcunuza ya da Yükselen burcunuza dair olumsuz bir etki söz konusu iken Mars belki de sizin doğum haritanızdaki Marsa ya da diğer gezegenlerinize olumlu bir görünümde bulunuyor olabilir. Kişisel doğum haritasının bilinmesi, bu transit gezegen etkilerden maksimum faydayı sağlamak ya da farkındalıkla hareket etmek açısından çok önemlidir. Her türlü soru ve danışmak istediğiniz konular için benimle astrolojirehber@gmail.com adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Sevgi ve cesaretle, gökyüzü rehberimiz olsun…

Hülya DEĞER  Dip.ASA

 

9 KASIM-19 ARALIK MARS KOVA BURCUNDA, PEKİ BENİM BURCUM NASIL ETKİLENİYOR ?” üzerine bir yorum

  1. Geri bildirim: VENÜS OĞLAK’A, MERKÜR YAY’A GEÇİYOR… PEKİ YA SEN ? – ASTROLOJİNİN REHBERLİĞİ

Yorum bırakın