
“Eğer, bütün etrafındakiler panik içine düştüğü
ve bunun sebebini senden bildikleri zaman
sen başını dik tutabilir ve sağduyunu kaybetmezsen;Yeryüzü ve üstündekiler senindir
Ve dahası
sen bir İNSAN olursun oğlum…”
Rudyar Kipling
(şiirin tamamını Yazımın sonunda okuyabilirsiniz)
8 Kasım 2022 Salı günü öğlen saatlerinde Boğa burcundan geçen AY tutulacak. Akrep burcundaki Güneşe olan karşıtlık enerjisine bu defa AY, yanına URANÜS’ü alarak katılırken; GÜNEŞ ise bir yanında MERKÜR , diğer tarafında VENÜS ile ona cevap verecek. Tutulma neresinden bakarsak bakalım kişisel gezegenlerin de dahil olmasıyla oldukça etkili, sarsıcı, yeni gelişmeler adına şok edici. (yoksa uyandırıcı mı demeliyim? 🙂
Tutulma KUZEY AY DÜĞÜMÜ yönünde olacak. Demek ki bu süreçte olan biten her ne varsa bizleri bir adım daha öteye taşımak adına olmakta. İlerlemek için “yeni” olana açık olmak durumundayız. (Uranüs Kuzey Düğüm kavuşumu) Bu noktada Ay Düğümlerinin BOĞA ve AKREP burcundaki anlamlarına bakmak isterseniz şu yazıma göz atabilirsiniz :KADER YOLUMUZDA YENİ BİR SAPAK : AY DÜĞÜMLERİ BOĞA- AKREP AKSINDA 18 Ocak 2022/ 17 Temmuz 2023
Boğa burcunda oluşan göksel tutulumlar, yeniay ve dolunaylar genel olarak “değer” kavramı ile ilgilidir. Hem maddi değerlerimiz, hem manevi değerler, kendi değerimiz, başkalarında değerli bulduğumuz şeyler üzerinden konuları içerir. Bizi biz olarak tanımlayan değerlerimiz, yeteneklerimiz, sahip olduklarımız, kısacası benim dediğimiz her şeyi kapsar kendi içinde. Boğa burcu ise kalıcılık ve sürdürebilirlik ile ilgili bir burçtur. Sabit ve toprak elementi etkisi ile korumak, büyütmek ve sıkı sıkı tutunmakla ilgili bir burçtur. Paraya karşı tutumlarımız, kendimizi ne denli güven ve huzurlu hissedişimizle de alakalıdır. Eğer bu dolunay süreci öncesinde, genel bir davranış kalıbı olarak kendimizi “sahip olduğumuz değerler” üzerinden tanımlıyorsak, benim param, benim ilişkim, benim değer ve düşünce yapımla ilgili somut isteklerim gibi örneğin, işte AY TUTULMASI bu noktada bize bir takım olayları görünür kılarak o sahip olduğumuz şeylerin pek de öyle göründüğü gibi olmadığını, olamayacağını gösterebilir.
Anın haritasında KOVA burcu yükseliyor ve SATÜRN yükselen derecesine yakın konumlanmakla kalmayıp; Dolunayı t kare açı kalıbına çevirerek bu sürecin ne derece sert olabileceğinin işaretini vermekte. AY ile kavuşan URANÜS yeniliğe ve bağımsız olarak hareket etmeye, özgürlüğe açılan duygusal kanatlarımız ise buna muhalefet eden SATÜRN; bu ihtiyaçlarımızın önündeki engelleri, tahammül etmekte, sabır göstermekte zorlandığımız durumları anlatıyor. Olandan da olmayandan da kendimizi suçlamak, hayatın işaret ettiği yükümlüklere duygusal olarak uyum sağlayamamak ve ez cümle bir keyifsizlik- yılgınlık durumunu anlatıyor.
Duygularımız böyle peki ya aklımız? Akrep burcundaki Merkür yanık, dizpozitörü MARS retro durumda, Uranüs ile zıtlaşmakta. Yanık Merkür kendimizi sadece “akıldan” üstelik de en iyi aklın kendimizinki olduğundan dem vuruyor. Önce URANÜS ile karşıt sonra SATÜRN ile dik açı kuracak yani acele verdiğimiz kararların bedeli ağır olacak. Uygulanması zor belki de çılgınca denebilecek fikirlerde ısrar ediyor ve imkansızın peşinde koşuyorsak korkarım süreç bir sonraki adıma bize ağır bir bedel ödetebilir.
Anın haritası Lokomotif tip bir harita örneği ve lokomotifin en önünde MERKÜR başı çekiyor. Düşünce biçimimiz, aklımız- fikirlerimiz, söylediklerimiz ya da söylemediklerimiz, attığımız imzalar, anlaştığımız sözleştiğimiz konular, ticari hayatın içinde yapacağımız kontrat ve sözleşmeler, eğitim ve haberleşme konuları, trafik ve nakliye- lojistik konuları çok fazla öne çıkacak. Belki pek çok gerilimin nedeni de bu tip konulardan ileri gelecek hayatımızda. Gerginlik- sinirlilik- acelecilik- öfke ve düşünmeden konuşmak sanırım pek noktada işlerimizi tıkayacak.
AKREP ve BOĞA burçlarındaki tutulmalar finansal durumlara da vurguyu arttırır. Süreç içinde elimizdeki kaynakları riske atmaktan kaçınmalı, bilmediğimiz, aşina olmadığımız yatırım araçlarından uzak durmalıyız. Miras ve ortaklı gelirlerin paylaşımı- borç ve alacak konuları, ödemeler dengemiz yine bu tutulum etkisi ile ön plana çıkacak ve varsa eğer bir dengesizlik bu noktada daha da bi sıkışmışlık hissedebiliriz.
Biliyorum yukarıdan aşağıya dek bi ton olumsuz şey yazdım, farkındayım…Yok mu iyi bir şey? Ya da zaten yaşıyoruz bunları da en azından bunlar ne zaman biter de biraz olsun gün yüzü görürüz ? diye aklından geçirenler olabilir. Şu an içinden geçtiğimiz zamanın bu kalitede geçeceğini geçen yıl yazmıştım zaten, hatta o zaman yazılarımda 2022 yılını kapatırken özellikle ekonomik düzlemde sıkıntıların maksimum düzeyde olacağından söz etmiştim. Nisan 2023 e dek zaman kalitesi açısından ne yazık ki gökyüzü pek parlak durumda değil. 20 Nisan 2023 de 29 drc GÜNEŞ TUTULMASI gerçek anlamda “bir kapının kapanıp bir başka kapının açılacağı” bir sürecin ilk işareti. O zamana dek ise sabırlı olmak, elimizdekileri riske atmamak, sağduyulu davranmak durumundayız.
Elbette her birimizin doğum haritası bir diğerine benzemiyor. Birilerimiz çok sert olaylarla karşı karşıya kalırken kimimiz ise bu süreçte inanılmaz güzel ve geliştirici şeyler yaşıyoruz. Bunun astrolojik olarak nedeni ise tamamen bizim doğum haritamızdaki gezegen yerleşimlerinin ve kendi aralarındaki kurdukları ilişkinin bizim hayatımızda anlattıkları hikaye ile ilgili. Eğer siz de kendi doğum haritanızı, onun anlattığı hikayeyi ve bu dönem bu hikayenin hangi sürecinin aktif olduğunu merak eder, anlatmamı isterseniz aşağıya bir form bırakacağım. O formu doldurup bana yollamanız yeterli.
Peki son noktada şunu merak edebilirsiniz: bu tutulmadan en çok hangi burçlar etki alacak? SABİT burçlar ilk grupta : KOVA-BOĞA-ASLAN-AKREP ve elbette doğum haritanızı biliyorsanız eğer SABİT burçların 10 ile 20. derecesi arasındaki tüm gezegenleriniz, özel noktalarınız (yükselen burcunuz, MC noktanız, Ay düğümleriniz vb) etkiyi alır. Ve hangi gezegen etkiyi alıyorsa o gezegenin anlattığı doğada olaylar yaşarsınız.
Sürecin her birimizin hayatına en olumlu şekli ile tezahür etmesini diliyorum.
Sevgi ve ışıkla, gökyüzü rehberimiz olsun…
Astrolog Hülya DEĞER dip.ASA
06.11.2022, İstanbul
EĞER
Eğer, bütün etrafındakiler panik içine düştüğü
ve bunun sebebini senden bildikleri zaman
sen başını dik tutabilir ve sağduyunu kaybetmezsen;Eğer sana kimse güvenmezken sen kendine güvenir
ve onların güvenmemesini de haklı görebilirsen;Eğer beklemesini bilir ve beklemekten de yorulmazsan
veya hakkında yalan söylenir de sen yalanla iş görmezsen,
ya da senden nefret edilir de kendini nefrete kaptırmazsan,
bütün bunlarla beraber ne çok iyi ne de çok akıllı görünmezsen;Eğer hayal edebilir de hayallerine esir olmazsan,
Eğer düşünebilip de düşüncelerini amaç edinebilirsen,
Eğer zafer ve yenilgi ile karşılaşır
ve bu iki hokkabaza aynı şekilde davranabilirsen;Eğer ağzından çıkan bir gerçeğin bazı alçaklar tarafından
ahmaklara tuzak kurmak için eğilip bükülmesine katlanabilirsen,
ya da ömrünü verdiğin şeylerin bir gün başına yıkıldığını görür
ve eğilip yıpranmış aletlerle onları yeniden yapabilirsen;Eğer bütün kazancını bir yığın yapabilir
ve yazı-tura oyununda hepsini tehlikeye atabilirsen;
ve kaybedip yeniden başlayabilir
ve kaybın hakkında bir kerecik olsun bir şey söylemezsen;Eğer kalp, sinir ve kasların eskidikten çok sonra bile
işine yaramaya zorlayabilirsen
ve kendinde ‘dayan’ diyen bir iradeden
başka bir güç kalmadığı zaman dayanabilirsen;Eğer kalabalıklarda konuşup onurunu koruyabilirsen,
ya da krallarla gezip karakterini kaybetmezsen;Eğer ne düşmanların ne de sevgili dostların seni incitmezse;
Eğer aşırıya kaçmadan tüm insanları sevebilirsen;
Eğer bir daha dönmeyecek olan dakikayı,
altmış saniyede koşarak doldurabilirsen;Yeryüzü ve üstündekiler senindir
Ve dahası
sen bir İNSAN olursun oğlum…
Yazan Rudyard Kipling
Türkçe Çevirisi Bülent Ecevit