
Bugün akşam saatlerinde BOĞA burcunun 21. derecesinde yeni bir ay doğacak. Ayın ve güneşin iç içe geçtiği, duygularımızın oldukça farkında olduğumuz, güvenli ve canlı hissedeceğimiz bir yeniay bu. Anın gökyüzü konumuna baktığımızda yükselende iyimser, sıcak, hayata olumlu yaklaşan ve “her şeyin daha iyi olacağı” inancı ile okunu en uzağa atmaya hazır YAY burcunu görüyoruz. Yeniayın Plüton ve NEPTÜN gibi iki önemli gezegenle ılımlı açılar yapıyor olması bu yeniayın olumlu etkilerine bir vurgu oluşturuyor. Uzun zamandır sabırla ilmek ilmek ördüğümüz, olsun diye beklediğimiz işlerimiz Yeniayı takip eden günlerde olumlu gelişmeler ile yaşamımızı canlandırabilir.
Boğa burcunda doğan ay madde ile olan ilişkimizi, para ile olan meselelerimizi, özel ilişkilerimizi, sevdiğimiz ve koruduklarımızı, bizi biz olarak tanımladığımız değerlerimizi yeni baştan ele alma, sağlam zemine oturtma ve geleceğimize dair pozitif anlamda maddi ve manevi yatırım yapma zamanında olduğumuzu işaret ediyor. Yeniay Plüton ile olumlu açıda ki bu çok kıymetli bir göksel sembol, önce kendimizden başlayarak, sevdiklerimizi, değer verdiklerimizi ve onların içine bulundukları psikolojileri çok iyi anlama, idrak etme, zorlu şartlar içinde olsak da müthiş dirayet ve odaklanma, neyi nereye kadar yapabileceğimiz konusunda yüksek bir bilinç düzeyi içinde olmak adına çok destekleyici.
Aynı zamanda NEPTÜN de yeniay ile olumlu bağlantıda olacağı için şevkat, merhamet, empati ve duyarlılık göstermekte; hayallerimize ve özlemlerimize giden yolda duygusal anlamda kabullenici olduğumuza, kendimizi bir ideale adamakta zorlanmayacağımıza işaret ediyor.
Her Yeniayın kendine özgü, gerçekleştiği burcun temalarına vurgu yaptığı bir mesajı vardır. BOĞA BURCU YENİAYI ise bizlere olumlu anlamda hayatımızın bazı alanlarında temeller atabileceğimiz , verimli, kalıcı, sürdürülebilir işler yapabilmek adına atacağımız temellerin bize kendimizi iyi hissettirebileceği mesajını veriyor. Bir ilişki belki, ya da bir iş, yeni bir plan, proje ya da satın almak istediğiniz bir ev, mülk ya da, çocuk sahibi olmak misal ya da başlamayı düşündüğünüz sağlam bir hedef bu BOĞA yeniayının devamında köklenip, yeşerebilir. Elbette tüm olası riskleri hesap ederek adım atmak kaydı ile.
BOĞA burcu sembolik olarak değerlerimizi anlatır. Birine, bir şeye atfettiğimiz değer, sahip olduğumuz değer, bedelini bizzat ödeyerek sahip olduğumuz ya da tam tersi hop diye bi çırpıda kucağımızda bulduğumuz değerler. Paradır, güvenlik ve konfor arzusudur BOĞA alanı. Sahiplenmenin, sıkı sıkı tutunmanın, kaybetme korkusu yüzünden, değişimle elindekilerin şekil, durum, miktar değişimi nedeni ile sımsıkı tutmanın adıdır bir çok kez. Öyle ya insanoğlu zor yollardan elde ettiyse ki o sahip olduklarını, elbette istemiyor yitip gitsin. Boğa alanı sabır ve sebat alanıdır, kararlılık ve istikrar, somut ve maddi alandır. BOĞA burcunda yaklaşık 2,5 yıldır geçişine devam eden yeni ve beklenmedik olanı, ani şekilde hayatımıza getiren URANÜS gezegeni de Yeniaya yakın konumlanmış durumda ve büyük öğretmen SATÜRN ile sert bir ilişki içinde. Bunun anlamı alıştığımız bildiğimiz değerlerin, maddi konuların, ekonomik sistemlerin ve toplumsal düzenlerin artık eskisi gibi olmadığını fark etmemiz ve buna göre yaşamda yıkılan dökülen ve yeniden yapılandırılması gereken alanların düzenlenmesi gerekliliğidir.
Yeniayın dizpozitörü durumunda yani onun hareketlerinden sorumlu gezegen VENÜS’tür. Bir gezegen diğerini dizpoze ettiğinde, yöneten gezegen, yönetilene açıktır ve onun adına bi şeyler yapmak ister, ona iyi ya da kötü bir destek sağlamak ister. Anın haritasında VENÜS ikizler burcunda, kendi dizpozitörü ile kavuşumda ve Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum halinde. Bu üçlünün Satürn ile olumlu açısı da hem ilişkiler hem de maddi konularda olumlu anlamda kalıcı yapılar, sağlam temeller atmak noktasında aklımızı, becerilerimizi ve olaylar arasında mantık zinciri kurarak bunu da doğru iletişim becerileri ile harmanlarsak gayet başarılı sonuçlar alabileceğimizi anlatmakta. Hızlı gelişen sürpriz haberler alabiliriz bu dönem. Tıkanmış işlerde ve ilişkilerde hareketlenmeler olasıdır.
Özellikle Mars/Uranüs ortasına düşen MERKÜR ticari iş ve girişimlerimizin hızlanabileceğini, akıllıca düşünüp, başarıyla projelendirdiğimiz ticari faaliyetlerin başarı getirme potansiyeli taşıyabileceğini, uzun vadeli kararlar almak adına olumlu bir süreçte olduğumuzun altını çiziyor. Sürpriz hamilelikler, kardeşlerimizle ilgili gelişmeler, eğitim- iletişim konularında hareketlenmeler yaşanması olası. Bu noktada sadece hızlı düşünmenin, fazlası ile evham ve kuruntu yapmanın, acele etmenin getirebileceği huzursuzluğa, sinirsel gerilimin tuzağına dikkat etmek zorundayız.
Sağlamcı, somu Boğa burcu, tam karşısında yer alan AKREP gibi anlaşılması zor, ketum ve karmaşık değildir. Uyumu ve huzuru kolay kolay bozmaz, risk almaz , çok sabırlıdır, yaşamda sahip olduğu şeyleri güven içinde korumak ve muhafaza etmek ister, sağlam yapılara da bu yüzden ihtiyacı vardır. Bu yeniay ve devamındaki döngü içerisinde özellikle hayatında hem içsel huzuru ve barışı tesis edebilen, hem de çoktan değişmesi gereken sistem ve yapıları bir boğa inadı ile gereksizce zorlanmayan herkese güzellikler getirecektir diye düşünüyorum.
Geçtiğimiz ayın olumsuzluklarını geride bıraktığımız, Yeniayla birlikte yepyeni, bereketli, canlandıran, arındıran ve hayatımızda miadını doldurmuş gereksiz yapıları, işleri arkamızda bıraktığımız, aklımızın ardımızda bıraktıklarımızda kalmadığı, gelecek güzel günlerin huzurunu yüreğimizde hissettiğimiz; sabrımızın katmer katmer açarak bize ödülleri ile geldiği güzel bir yeniay dönemi dilerim…
Sevgi ve ışıkla; gökyüzü rehberimiz olsun…
Astrolog Hülya DEĞER dip.ASA
11.5.2021/İstanbul
MERAKLISINA NOT 🙂 Yakın zamanda biri temel biri de ileri seviyede olmak üzere 2 ayrı sınıfla yeni astroloji eğitimleri başlatacağım. Konu ile ilgiliyseniz bana aşağıdaki formu doldurarak ulaşabilirsiniz. Bu konuda yazdığım eski yazılarımdan birini okumak isterseniz buradan okuyabilirsiniz. ASTROLOJİ EĞİTİMİ ALMAK…https://astrolojininrehberligi.com/2020/06/30/astroloji-egitimi-almak/